19
joulu

SIRENEn uuden vuoden toiveet ja lupaukset

Sirpa Tani

SIRENE-verkoston ensimmäinen vuosi alkaa olla lopuillaan. Nyt on hyvä hetki pysähtyä katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan. Samalla on tärkeää katsoa eteenpäin ja kertoa siitä, millaista toimintaa olemme suunnittelemassa alkavalle vuodelle.

SIRENEn johtoryhmän puheenjohtajana olen iloinen siitä, kuinka suuren joukon ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkijoita ja näiden alojen tutkimuksesta kiinnostuneita onnistuimme kokoamaan yhteen ensimmäisten toimintakuukausien aikana. Sähköpostilistallamme on yli 90 henkilöä, joista miltei puolet osallistui lokakuussa Helsingissä järjestämäämme seminaariin. Jotta verkostomme suuruus ja monialaisuus tulisi todella näkyväksi, olisi tärkeää, että mahdollisimman moni – mielellään jokainen – verkostoon liittynyt käyttäisi hetken aikaa ja kirjoittaisi omista tutkimusintresseistään lyhyen kuvauksen jäsenistöämme esittelevälle sivulle (www.sirene.fi/jasenet/). Jos et vielä ole kirjoittanut omaa kuvaustasi, nyt on hyvä aika tehdä se ja lähettää tekstisi verkkosivuilla olevaan sähköpostiosoitteeseen (info@helsinki.fi). Liitä mukaan myös valokuvasi, jotta voimme päivittää sivustoa heti vuodenvaihteen jälkeen.

Entä SIRENEn tulevaisuus?

Olemme asettaneet alkavalle vuodelle kolme tavoitetta:

1) laajennamme edelleen verkostoa, vakiinnutamme sen toimintaa ja lisäämme tiedottamista

2) tiivistämme jäsenten tutkimusyhteistyötä ja ideoimme uusia tutkimusavauksia

3) kiinnitämme erityistä huomiota tutkimuksen yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.

Mikäli olet kiinnostunut kehittämään yhteisiä, monialaisia tutkimushankkeita verkoston muiden jäsenten kanssa, olet tervetullut suunnittelemaan tutkimusyhteistyötä maanantaina 13. helmikuuta Helsingissä järjestettävään seminaariin. Tavoitteenamme on synnyttää uusia hankeideoita. Jos kiinnostuit, varaa päivä jo nyt kalenteristasi. Tiedotamme asiasta tarkemmin tammikuussa verkoston sähköpostilistan (sirene-list@helsinki.fi) kautta.

Mikäli saamme verkostolle jatkorahoituksen, tarjoamme jäsenille mahdollisuutta järjestää kevään ja kesän kuluessa työpajoja, joissa suunnitellaan monialaista ympäristö- ja/tai kestävyyskasvatuksen tutkimusta, kirjoitetaan artikkeleita ja valmistellaan mahdollisia rahoitushakemuksia. Kevään kuluessa SIRENE-blogin kirjoittajajoukko laajenee johtoryhmän ja tutkimuksen koordinaatioryhmän ulkopuolelle. Toivonkin mahdollisimman monen sireneläisen kirjoittavan oman blogikirjoituksensa tulevan vuoden aikana. Kirjoita siitä, millaiset tutkimukseen liittyvät asiat sinua kiinnostavat tai millaisia haasteita näet alamme tutkimuksessa!

Syksyllä 2017 järjestämme toisen syysseminaarimme, johon toivomme osallistujia sekä verkoston jäsenistöstä että ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimuksesta kiinnostuneiden koulutusalojen ammattilaisten piiristä.

Tervetuloa SIRENEn toimintaan myös ensi vuonna! Otamme joukkoomme mielellämme myös uusia jäseniä. Mikäli olet kiinnostunut ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimuksesta, voit hakea jäsenyyttä verkkosivujemme kautta.

Rauhallista joulun aikaa ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

 

Sirpa Tani on maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori Helsingin yliopistossa. Hän toimii myös SIRENEn johtoryhmän puheenjohtajana.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...