VERKOSTO

TAVOITTEET

 

SIRENE-verkoston tavoitteina ovat monialaisen ja monitieteisen ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimuksen edistäminen sekä yhteistyön kehittäminen tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välillä. Ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen aiheista tehdään nykyäänkin tutkimusta, mutta syntyvä tieto jää valitettavan usein yksittäisten tieteenalojen sisälle.

SIRENE nostaa ympäristö- ja kestävyysnäkökulmat nykyistä vahvemmin ja läpäisevämmin esiin kasvatustyössä ja yhteiskunnassa. Keskeistä on tiedon välittäminen tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välillä. Kestävät ratkaisut vaativat monialaisen yhteistyön ja tutkimuksen tiivistämistä ja syventämistä. SIRENE-verkoston tavoitteena on synnyttää moniäänistä keskustelua. Uskomme, että rohkealla, monialaisella yhteistyöllä löydämme uusia tutkimuksellisia näkökulmia ja lähestymistapoja.

TOIMINTA

SIRENE-verkoston perustivat keväällä 2016 kaksikymmentä tutkijaa ja asiantuntijaa kasvatustieteiden, maantieteen, ympäristötieteiden ja taidekasvatuksen aloilta.

Kesäkuun 2018 alusta työskentelynsä on aloittanut uudistettu johtoryhmä, johon kuuluvat seuraavat henkilöt:

Sirpa Tani (pj., Helsingin yliopisto, kasvatustieteellinen tiedekunta), Essi Aarnio-Linnanvuori (WWF) Ann-Christin Furu (Helsingin yliopisto), Maria Huhmarniemi (Lapin yliopisto), Meeri Karvinen (Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu), Tuija Kokkonen (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu), Erkka Laininen (OKKA-säätiö), Anna Lehtonen (Helsingin yliopisto), Petteri Muukkonen (Helsingin yliopisto), Anne Pellikka (Oulun yliopisto), Ilkka Ratinen (Lapin yliopisto), Mikko Simula (Jyväskylän yliopisto), Pia Sjöblom (Åbo Akademi), Anna Uitto (Helsingin yliopisto), Veli-Matti Vesterinen (Turun yliopisto), Noora Vikman (Itä-Suomen yliopisto), Veli-Matti Värri (Tampereen yliopisto), Lili-Ann Wolff (Helsingin yliopisto) ja Henrika Ylirisku (Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu).

JÄSENYYS

Verkoston jäseniksi voivat hakea ympäristökasvatuksen ja kestävyyskasvatuksen tutkijat ja näiden alojen tutkimuksesta kiinnostuneet henkilöt. Jäsenet valitsee verkoston johtoryhmä.

Hae jäseneksi

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...