VERKOSTO

TAVOITTEET

SIRENE-verkoston tarkoituksena on yhdistää ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkijoita sekä lisätä näiden alojen tutkimuksen vaikuttavuutta ja näkyvyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Verkoston avulla vahvistetaan ihmis- ja luonnontieteiden välistä dialogia ja rakennetaan yhteyksiä tieteellisen ja taiteellisen tutkimuksen välille.

SIRENE nostaa ympäristö- ja kestävyysnäkökulmat nykyistä vahvemmin ja läpäisevämmin esiin kasvatustyössä ja yhteiskunnassa. Keskeistä on tiedon välittäminen tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välillä. Kestävät ratkaisut vaativat monialaisen yhteistyön ja tutkimuksen tiivistämistä ja syventämistä. SIRENEn tavoitteena on synnyttää moniäänistä keskustelua. Verkoston jäsenet uskovat, että rohkealla, monialaisella yhteistyöllä voidaan löytää uusia lähestymistapoja ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimukseen ja käytännön toimintaan.

SIRENE pyrkii lisäämään tutkijoiden vuorovaikutusta opettajien, käytännön ympäristökasvattajien, koulujen ja oppilaitosten sekä muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa. Verkoston piirissä tehtävien tutkimusten tuloksia voidaan hyödyntää ja soveltaa paitsi kaikilla koulutuksen tasoilla myös informaalin oppimisen kentällä.

TOIMINTA

SIRENEn perustivat kaksikymmentä tutkijaa ja asiantuntijaa kasvatustieteiden, maantieteen, ympäristötieteiden ja taidekasvatuksen aloilta vuonna 2016. Huhtikuussa 2016 Hangon Tvärminnessä järjestettiin suunnitteluseminaari, jossa päätettiin verkoston nimestä, organisoitumisesta, verkkosivujen ja blogin perustamisesta sekä ensimmäisen toimintavuoden ohjelmasta.

Vuosina 2016 ja 2017 SIRENE sai rahoitusta Tiina ja Antti Herlinin säätiöltä. Tämän avustuksen turvin verkoston toiminta käynnistettiin. Tvärminnen seminaarin jälkeen saman vuoden lokakuussa SIRENE järjesti Helsingissä syysseminaarin, jossa kartoitettiin jäsenistön yhteisiä tutkimusintressejä ja suunniteltiin verkoston tulevaisuutta. Samalla julkaistiin SIRENEn verkkosivut (www.sirene.fi) ja avattiin SIRENE-blogi (www.sirene.fi/blogi).

SIRENEn johtoryhmää laajennettiin ja monipuolistettiin keväällä 2018, jotta verkosto tavoittaisi jatkossa entistä paremmin eri aloilla toimivat ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkijat ja käytännön toimijat. Uudistamisen yhteydessä tutkimuksen koordinaatioryhmä yhdistettiin osaksi johtoryhmän toimintaa. Toukokuun 2018 alusta työskentelynsä on aloittanut SIRENEn uudistettu johtoryhmä, johon kuuluvat seuraavat henkilöt:

Sirpa Tani (pj., Helsingin yliopisto, kasvatustieteellinen tiedekunta), Essi Aarnio-Linnanvuori (Tampereen yliopisto), Eveliina Asikainen (TAMK), Maria Huhmarniemi (Lapin yliopisto), Meeri Karvinen (Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu), Roosa Karvonen (Lapin yliopisto), Erkka Laininen (OKKA-säätiö), Anna Lehtonen (Jyväskylän yliopisto), Anette Mansikka-aho (Tampereen yliopisto), Petteri Muukkonen (Helsingin yliopisto), Niina Mykrä (Jyväskylän yliopisto), Anne Pellikka (Oulun yliopisto), Ilkka Ratinen (Lapin yliopisto), Jani Siirilä (Haaga-Helia), Pia Sjöblom (Åbo Akademi), Sakari Tolppanen (Itä-Suomen yliopisto), Veli-Matti Vesterinen (Turun yliopisto/ Helsingin yliopisto), Noora Vikman (Itä-Suomen yliopisto) ja Henrika Ylirisku (Helsingin yliopisto).

JÄSENYYS

Verkoston jäseniksi voivat hakea ympäristökasvatuksen ja kestävyyskasvatuksen tutkijat ja näiden alojen tutkimuksesta kiinnostuneet henkilöt. Jäsenet valitsee verkoston johtoryhmä.

Hae jäseneksi

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...