14
huhti

Terveisiä ”Unelma ekologisesti kestävästä kasvatuksesta ja koulutuksesta” -seminaarista

SIRENE-tutkijaverkosto järjesti 31.3.2022 yhdessä Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen kanssa seminaarin ekologisesti kestävän koulun ja koulutuksen kehittämiseksi. Seminaari oli jatkoa Unelma ekologisesta koulusta ja koulutuksesta -työpajasarjaan ja osa Opetushallituksen kestävyyskasvatuksen kehittämishankkeen selvitystyötä sekä ECF4CLIM-tutkimushankketta. Seminaarin avasi opetus- ja kulttuurinministeri Li Andersson.  Seminaarissa esiteltiin hankkeita ja EU:n uutta kestävyysosaamisen viitekehystä (GreenComp). Lisäksi seminaarissa oli työpajatyöskentelyä, jonka aluksi SIRENE:n tutkijat pitivät puheenvuoroja, joiden innoittamana keskusteltiin pienemmissä ryhmissä: Mitä tarvitaan, että unelma kestävästä kasvatuksesta ja koulutuksesta voi toteutua?

Hybrinä järjestettyyn seminaariin osallistui yli kuusikymmentä henkilöä, joista yli puolet verkon välityksellä. Mukana oli opettajia, rehtoreita, ympäristökasvattajia, ammatillisissa oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja yliopistoissa työskenteleviä sekä hallinnon väkeä. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja puheenvuoron pitäjille!

Seminaarissa alkanut keskustelu konkreettisista askeleista kohti kestävyyskasvatuksen unelmakouluja jatkuu eDelphissä ECF4CLIM-hankkeen moderoimana. Jos haluat osallistua, ota yhteyttä: niina.p.mykra(at)jyu.fi tai anna.e.lehtonen(at)jyu.fi

Johdantodiat (Helena Suomela, Opetushallitus sekä Hannu Heikkinen, Anna Lehtonen ja Niina Mykrä, Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutlkimuslaitos).

Seminaarissa pidetyt tutkijoiden puheenvuorot:

Miten edistää kestävyyttä organisaation eri tasoilla ja millaista osaamista siihen tarvitaan?

Näkökulmia Aalto yliopistosta ja Helsingin yliopistosta: Meeri Karvinen ja Noora Jaakkola, Aalto-yliopisto, Ilona Södervik ja Rami Ratvio, Helsingin yliopisto/ HELSUS.
Esitys (.pdf)

Kestävyyden edistäminen moniarvoisessa yhteiskunnassa.

Yliopistonlehtori Lili-Ann Wolff, Helsingin yliopisto
Lue esitys blogikirjoituksena

Kestävyysmuutoksen edistäminen ja systeeminen kyvykkyys.

Professori Ilkka Ratinen, Lapin yliopisto
Video

Monia näkökulmia tulevaisuuskasvatukseen: sopeutumisesta luovaan tulevaisuusajatteluun.

Tutkijatohtori Anna Lehtonen, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto
Lue esitys blogikiroituksena

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...