23
loka

Luontoyhteysharjoitteiden vaikuttavuus

Riitta Wahlström

Luontoyhteysharjoitteita (nimityksinä myös mm:ssa ympäristöherkkyysharjoitteet, ekoterapeuttisen menetelmät, metsäterapiamenetelmät) on käytetty erilaisissa lapsi-ja aikuiskoulutuksissa, ohjauksissa, terapeuttisen työn tukena, metsäretkien ja eräopastusten osana sekä ympäristökasvatuksen menetelmänä. Olen kehittänyt niitä useiden vuosien ajan ja julkaissut aiheesta useita kongressiesitelmiä, artikkeleita ja kirjoja. Viimeisimpinä Eheyttävä luonto, Wellness by Loving Nature ja Vihreä Hoiva ja kasvatus.

Osallistujien kokemuksen ovat tuoneet esille sen, mitä joissain harvoissa tutkimuksissa on esitetty: harjoitteet luovat yksilölllisen, kokemuksellisen, tunteisiin ja luontosuhteeseen vaikuttavan elämyksen, joka johtaa luonnon aitoon kunnioittamiseen ja sen kautta valintojen muuttumiseen ympäristöystävällisemmiksi. Näistä havainnoista ja esitetyistä teorioista ei ole kuitenkaan tehty varsinaista tutkimusta.

FT Klaus Oeschin kanssa Sirenen apurahalla saimme  mahdollisuuden kirjoittaa apuraha-anomuksen, joka  sisältää luontoyhteysharjoitteiden opettamisen, digitaalisen mobiilisovelluksen  ja tutkimuksen vaikuttavuudesta. Mukana tiiviissä työskentelyssä kahden päivän aikana oli myös Shadow Cameran edustaja, kun laadimme Alfred Kordelinin ja Koneen säätiölle apuraha-anomukset.

Kirjoittaja (FM, KL, CEO) työskentelee tällä hetkellä Taiga-instituutissa, www.elisanet.fi/taiga.

Kuva: Ryhmä on luonut kiitoksen äiti maalle luontoyhteysohjaajan kurssillani, Riitta Wahlström

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...