Meeri Karvinen

Olen tohtorikoulutettava Aalto-yliopistossa, Insinööritieteiden korkeakoulussa. Työnkuvaani kuuluu myös Vesi- ja ympäristötekniikan WAT-maisteriohjelman koordinointi ja kehittäminen, ja olen saanut myös hoitaa ohjelmassa yliopisto-opettajan sijaisuutta vuosina 2019–2021.

Tutkin kestävän kehityksen opetusta ja oppimista yliopistokoulutuksessa sekä kestävyysosaamisen roolia valmistumisen ja alku-uran siirtymävaiheessa. Tutkimukseni kohdistuu erityisesti vesi- ja ympäristö(tekniikan) alaan, mutta olen kiinnostunut laajasti kestävyyden sisällyttämisestä korkeakoulutukseen: Minkälaista osaamista yliopistoissa opetetaan / tulisi opettaa, jotta opiskelijat olisivat valmiita ja halukkaita muuttamaan käytäntöjä ja ymmärtäisivät laaja-alaisesti toimintansa vaikutuksia? Mitä haasteita opettajat kohtaavat kestävyyden integroinnissa ja miten heitä voisi tukea esimerkiksi pedagogisen tuen ja koulutuksen kautta? Ja toisaalta, miten työelämässä osataan ottaa vastaan ja hyödyntää vastavalmistuneiden tietotaitoa? Pohjoismainen yhteistyö on myös lähellä sydäntäni, ja tuo tutkimukseenikin pohjoismaisen vivahteen.

Avainsanat: korkeakoulutus, kestävyyskoulutus, työelämätaidot, kestävyysosaaminen, laadullinen tutkimus

POSITIO / AMMATTI

Tohtorikoulutettava

TAUSTAORGANISAATIO

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulu, Rakennetun ympäristön laitos

KOULUTUS

FM, biologi

ROOLI SIRENESSÄ

Perustajajäsen, johtoryhmän jäsen

meeri.karvinen(at)aalto.fi

       JULKAISUJA
  • Karvinen, M., Lundgren, U., Mälkki, H. & Sorvari, J. (2017). The implementation of sustainable development in the Nordic higher education institutions (HEIs). Teoksessa Leal Filho, W., M. Mifsud, R. Pretorius & C. Shiel (toim.) Handbook of theory and practice of sustainable development in higher education. World Sustainability Series, Springer.
  • Karvinen, M., Mälkki, H. & Sorvari, J. (2016). How sustainable Nordic higher education actually is? Exploring the role of sustainable development in teaching at Nordic Higher Education Institutions. SEFI Annual Conference 2016.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...