Kirsi Laurén

Työskentelen tutkimuksen ja opetuksen parissa yliopistolla. Erityisalaani on kulttuurinen ympäristötutkimus ja olen myös kiinnostunut erilaisista kvalitatiivisista tutkimusmenetelmistä. Tutkimusteemojani ovat olleet kulttuurinen suo- ja metsäsuhde, ympäristökertomukset, kansallispuistojen kulttuuriset merkitykset, rajaseudun elämä ja ihmisen ja eläimen väliset suhteet. Ihminen on osa luontoa ja näen tärkeänä, että ympäristön kestävään käyttöön ja ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen liittyvä tutkimus ja opetus nivoutuvat eri alojen tieteelliseen opetukseen. Vuonna 2007 perustin valtakunnallisen Ympäristökulttuurin tutkijaverkoston (ks. http://www.uef.fi/web/ymparistokulttuuri/uef-ymparistokulttuuri).

Avainsanat: kulttuurinen ympäristötutkimus, luontosuhde, perinne, kertomus.

AMMATTI / POSITIO

Yliopistotutkija, dosentti

TAUSTAORGANISAATIO

Itä-Suomen yliopisto

KOULUTUS

Filosofian tohtori
Korkeakouluopettaja

ROOLI SIRENESSÄ

Jäsen

kirsi.lauren (at) uef.fi

       JULKAISUJA
  • Laurén, Kirsi (2015). Kertomukset ja luonnonympäristöjen kulttuuriperintö. Teoksessa Vanhatalo, R. ym. (toim.):  Aineettoman läsnäolo. Kulttuuriperinnön tulkintoja. Kotiseutu, 102. vuosikerta.  51–61 s. Kotiseutuliitto: Helsinki.
  • Laurén, Kirsi (2013). Perinteet ja ympäristö.  Teoksessa Laine M. & Toivanen P. (toim.): Kestävä kasvatus – kulttuuria etsimässä, 153–161 s. Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen Seura, Helsinki.
  • Laurén, Kirsi (2012). Writing the Environment: Finnish Written Nature Narratives. Teoksessa Peil, T. (toim.): The Space of Culture – the Place of Nature in Estonia and Beyond, 107-119 s. Tartu ülikool, Tartu.
  • Laurén, Kirsi (2010). Metsän tyttö tahdon olla. Metsät toiminnan ja olemisen paikkoina naisten kertomuksissa. Naistutkimus, 23:1, 5-19.
  • Laurén, Kirsi (2006). Suo – sisulla ja sydämellä. Suomalaisten suokokemukset ja -kertomukset kulttuurisen luontosuhteen ilmentäjinä.  243 s. SKS, Helsinki.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...