Asko Pietarila

Toimin nykyään Pohjola-Norden ry:ssä projektipäällikkönä Oulussa sijaitsevassa Pohjola-Keskuksessa, jonka päämääränä on tukea pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntamallia ja edistää pohjoismaista yhteistyötä sen kaikilla tasoilla. Kestävä kehitys on yksi keskeinen osa pohjoismaiden yhteisistä tulevaisuuden tavoitteista. Hanketyö ja verkostoituminen eri toimijoiden kanssa kuuluu työtehtäviini.

Parhaillaan meillä on menossa ”Folkverkstan”-hanke yhteistyössä Föreningen Norden Norrbottenin ja Pohjola-Nordenin kanssa. Siinä ovat mukana Bodenin, Luulajan ja Haaparannan kunnat Ruotsista ja Oulun kaupungin koulutoimi ja asukastuvat sekä Oulu-opisto Suomesta. Konkreettisena päämääränä on luoda mahdollisuuksia ja paikkoja, joissa voisi korjata ja tuunata omia käyttöesineitä, materiaaleja, pienkoneita ja hyödykkeitä ohjaavan opastuksen avustuksella. Samalla ihmisiä pyritään ohjaamaan vastuulliseen kuluttamiseen ”kuluta ja heitä pois”-mentaliteetista.

Minua kiinnostaa saada yhteen tutkimustyö, vapaa kansansivistystyö, kunnat ja niiden koulutoimi, yritystoiminta mukaan lukien sosiaalinen yrittäjyys sekä tärkeää työtä tekevät kolmannen sektorin toimijat. Kuinka kaikki se akateeminen tietämys ja tutkimus saataisiin palvelemaan konkreettista työtä ruohonjuuritasolla ja myös kunnissa päättäjät toimimaan kestävän kehityksen eteen.

AMMATTI / POSITIO

Projektipäällikkö

TAUSTAORGANISAATIO

Pohjola-Norden ry, Pohjola-Keskus

KOULUTUS

FK

ROOLI SIRENESSÄ

Jäsen

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...