VERKOSTO

TAVOITTEET

 

SIRENE-verkoston tavoitteina ovat monialaisen ja monitieteisen ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkimuksen edistäminen sekä yhteistyön kehittäminen tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välillä. Ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen aiheista tehdään nykyäänkin tutkimusta, mutta syntyvä tieto jää valitettavan usein yksittäisten tieteenalojen sisälle.

SIRENE nostaa ympäristö- ja kestävyysnäkökulmat nykyistä vahvemmin ja läpäisevämmin esiin kasvatustyössä ja yhteiskunnassa. Keskeistä on tiedon välittäminen tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välillä. Kestävät ratkaisut vaativat monialaisen yhteistyön ja tutkimuksen tiivistämistä ja syventämistä. SIRENE-verkoston tavoitteena on synnyttää moniäänistä keskustelua. Uskomme, että rohkealla, monialaisella yhteistyöllä löydämme uusia tutkimuksellisia näkökulmia ja lähestymistapoja.

TOIMINTA

 

SIRENE-verkoston perustivat keväällä 2016 kaksikymmentä tutkijaa ja asiantuntijaa kasvatustieteiden, maantieteen, ympäristötieteiden ja taidekasvatuksen aloilta.

Verkoston johtoryhmään kuuluvat Sirpa Tani (pj., Helsingin yliopisto), Ann-Christin Furu (Åbo Akademi), Meeri Karvinen (Aalto-yliopisto), Erkka Laininen (OKKA-säätiö) sekä Petteri Muukkonen (HY). Johtoryhmän varajäseninä toimivat Essi Aarnio-­Linnanvuori (HY, WWF), Hannele Cantell (HY) sekä Anna Lehtonen (HY). Verkoston johtoryhmä  toimii  tällä  kokoonpanolla  2016–2017,  minkä  jälkeen  valitaan uusia johtoryhmän  jäseniä  ja  samalla  osa  jäsenistä  mahdollisesti  vaihtuu. Tämän lisäksi verkostossa on tutkimuksen koordinaatioryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Lili-Ann Wolff (HY). Ryhmän muut jäsenet ovat Anna Lehtonen (HY), Pauliina Rautio (Oulun yliopisto), Anna Uitto (HY), Riitta Wahlström (Taiga-instituutti) ja Henrika Ylirisku (Aalto-yliopisto).

JÄSENYYS

Verkoston jäseniksi voivat hakea ympäristökasvatuksen ja kestävyyskasvatuksen tutkijat ja näiden alojen tutkimuksesta kiinnostuneet henkilöt. Jäsenet valitsee verkoston johtoryhmä.

Hae jäseneksi

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...